MAKING EVENTS
STAND CONSTRUCTION

> Making Events Leidt de Weg in Circulaire Economie door het Gebruik van Milieuvriendelijke Materialen voor Beursstands! <

Naarmate de wereldwijde gemeenschap steeds meer het belang van duurzaamheid in zakelijke praktijken erkent, neemt Making Events proactieve stappen om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en verantwoord resourcebeheer te bevorderen.

Belangrijke initiatieven die wij ondernemen bij de bouw van beursstands zijn:

1. Gebruik van Gerecyclede en Recyclebare Materialen

Making Events geeft prioriteit aan het gebruik van materialen die ofwel gerecycled zijn of recyclebaar zijn. Van milieuvriendelijke houtalternatieven tot biologisch afbreekbare kunststoffen, het bedrijf zorgt ervoor dat elke component van zijn beursstands met duurzaamheid in gedachten wordt geselecteerd.

2. Modulair Ontwerp:

Beursstands ontworpen door Making Events worden gebouwd met modulariteit in gedachten, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd en opnieuw in elkaar gezet. Deze aanpak vermindert niet alleen afval, maar faciliteert ook het hergebruik van standcomponenten voor meerdere evenementen, waardoor hun levensduur wordt gemaximaliseerd.

3. Lokale Inkoop:

Waar mogelijk betrekt Making Events materialen lokaal om transportgerelateerde emissies te minimaliseren en regionale economieën te ondersteunen. Door samen te werken met lokale leveranciers die hun toewijding aan duurzaamheid delen, versterkt het bedrijf haar inspanningen om een veerkrachtiger en milieubewustere toeleveringsketen op te bouwen.

4. Hergebruik van Gedrukte Materialen:

Wanneer klanten ervoor kiezen om bedrukte stoffen signage te herontwerpen, biedt Making Events hen de mogelijkheid om deze om te laten maken tot cadeautassen, die kunnen worden gebruikt voor extra marketingdoeleinden.

5. Verantwoord Afvalbeheer:

Making Events implementeert een strikt afvalbeheersysteem om ervoor te zorgen dat alle materialen op een verantwoorde manier worden afgevoerd. Recycling en upcycling worden actief aangemoedigd binnen het bedrijf en onder haar partners.

6. Welzijn van Werknemers:

Making Events is bezig met het implementeren van een uitgebreid programma voor het welzijn van werknemers, dat een gezonde, gemotiveerde en productieve werkkracht bevordert. Dit programma zal initiatieven omvatten zoals het aanbieden van regelmatige gezondheidscontroles en welzijnsworkshops gericht op onderwerpen zoals stressmanagement, voeding en fysieke fitheid. Om een goede werk-privébalans te ondersteunen, zal het bedrijf flexibele werktijden of mogelijkheden voor werken op afstand aanbieden waar mogelijk, en comfortabele en veilige werkplekken creëren met ergonomische apparatuur. Daarnaast kan het bevorderen van een positieve werkcultuur door middel van teambuildingactiviteiten, erkenning van prestaties en open communicatiekanalen het moreel aanzienlijk verhogen. Door te investeren in geestelijke gezondheidsmiddelen, zoals toegang tot counselingdiensten en mentale gezondheidsdagen, hoopt het bedrijf een toewijding aan het algehele welzijn van haar werknemers te demonstreren, wat uiteindelijk leidt tot een meer betrokken en veerkrachtig team.

7. Partner van MVO Nederland:

Deze samenwerking zorgt ervoor dat Making Events voortdurend haar duurzaamheidspraktijken verbetert en zich afstemt op wereldwijde normen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven. Deze samenwerking kan leiden tot een verbeterde merkreputatie, toegenomen klantloyaliteit en langdurige bedrijfsresistentie door verantwoord en ethisch handelen.

8. Streven naar ISO 26000:

Ons management heeft zich ten doel gesteld om binnen de komende 3 maanden de basisstatus van ISO 26000 te bereiken!